5 manieren om je netwerk te vergroten in een coworking omgeving

5 manieren om je netwerk te vergroten in een coworking omgeving

In de hedendaagse professionele wereld is een sterk netwerk goud waard. Gedeelde werkruimtes, zoals die bij Frame21, bieden unieke kansen om je netwerk uit te breiden. Hier zijn vijf strategieën die echt werken om je netwerk te versterken en te groeien binnen een coworking community.

 

  1. Profiteer van gemeenschappelijke ruimtes

Heb je je ooit afgevraagd hoe een simpele ‘hallo’ in een coworking space kan leiden tot een nieuwe zakelijke kans? Bedenk dat jij en je mede-coworkers al minstens één ding gemeenschappelijk hebben: jullie waarderen flexibiliteit en de energie van omringd zijn door andere professionals. Deze gedeelde waarden maken de gemeenschappelijke ruimtes tot vruchtbare grond voor interactie. Dus, of je nu bij de koffieautomaat staat of gezamenlijk luncht, elke informele interactie kan de basis vormen voor sterke professionele relaties.

De stijlvolle lounges en keukens van Frame21 vormen een perfect decor voor spontane gesprekken en nieuwe connecties.

 

 

2. Doe mee met georganiseerde evenementen en workshops

Evenementen en workshops zijn niet alleen bedoeld om te leren, maar ook om te netwerken. Frame21 organiseert regelmatig evenementen die perfect zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Wees actief betrokken, deel je ervaringen en luister; deze interacties kunnen de basis vormen voor toekomstige samenwerkingen.

Frame21 biedt een verscheidenheid aan evenementen aan die perfect zijn om te netwerken. Zo vindt er elke maand een social club plaats waarin onze professionals op een informele manier met elkaar in gesprek kunnen gaan.

 

 

3. Bied je hulp en expertise aan

Hoe vaak deel jij je kennis met anderen? In een community waar iedereen iets unieks te bieden heeft, kan het delen van je expertise je snel doen opvallen. Of het nu gaat om een mede-coworker helpen met een technisch probleem of advies geven over markttrends, je vrijgevigheid zal niet onopgemerkt blijven.

Bij Frame21 worden er momenten genomen waarbij de bedrijven hun product/services aan elkaar kunnen pitchen en in dialoog gaan.

 

4. Flexibel in jouw manier van werken

Is coworking niet helemaal jouw stijl? Geen probleem. Veel coworking spaces, zoals Frame21, bieden ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een vast kantoor. Het goede nieuws is dat je ondanks je eigen werkplek, nog steeds deel kunt uitmaken van de community. Je bent welkom om deel te nemen aan de georganiseerde evenementen en kunt nog steeds netwerken met andere bedrijven en professionals. Zo geniet je van het beste van twee werelden: de privacy van je eigen kantoor en de dynamische, sociale voordelen van een levendige coworking gemeenschap.

 

5. Wees zichtbaar en benaderbaar

Wanneer was de laatste keer dat je een gesprek startte met iemand nieuw? Een vriendelijke glimlach en een open houding kunnen wonderen doen in een coworking space. Wees een bekend gezicht, stel jezelf voor aan nieuwkomers en sta altijd open voor een gesprek.

Het uitbreiden van je netwerk in een coworking space is een spannende en verrijkende ervaring. Met een actieve houding en een bereidheid om te delen en te leren, kun je verbindingen maken die je professionele en persoonlijke groei ondersteunen. En wie weet? Misschien vind je wel je volgende grote kans terwijl je je koffie drinkt in de lounge van Frame21.

 

Ben jij op zoek naar een flexibele werkruimte voor jouw bedrijf in Herentals of Brussel? Neem contact op met Frame21 en samen maken we een plan op maat.