5 redenen waarom coworking jouw start-up helpt groeien

5 redenen waarom coworking jouw start-up helpt groeien

Vroeg of laat is je home office niet geschikt meer om je business verder in uit te bouwen. Voor de eenzaamheid, de beperkte mogelijkheid om te netwerken en de gelimiteerde ruimte die een thuisomgeving met zich meebrengt, biedt coworking wel een oplossing. Hieronder vind je 5 (van de talloze) redenen waarom coworking een slimme zet is voor jouw growing business.

Hoe coworking jouw start-up doet groeien

Waarom mensen zo verzot zijn op coworking spaces? De redenen zijn talloos en erg uiteenlopend. Maar afgezien van de voor de hand liggende sociale voordelen kan coworking ook een slimme strategische zet betekenen voor een klein bedrijf.

 

  • Het kan je kosten enorm drukken

 

Een plaatsje binnen een coworking omgeving kost doorgaans minder dan het huren van een volwaardig kantoor. Overheadkosten worden verdeeld over alle leden en kunnen dus worden gedrukt. Hoewel de kosten vergelijkbaar kunnen zijn met het betalen van maandelijkse huur, is het voordeel van gedeelde werkruimtes dat de kosten een all-in-one prijs zijn en deze dus niet onverwacht kunnen oplopen.

In ruil voor een maandelijkse vergoeding krijg je niet enkel een stekje toegewezen, ook internet, meubilair, bureaus, verwarming, verlichting en bijkomende services worden ter beschikking gesteld. Je wordt dus niet alleen gespaard van de investeringskosten, maar je hoeft je ook geen zorgen te maken over de rompslomp die gepaard gaat met de installatie ervan en het beheer van het gebouw en de faciliteiten.

 

  • Er is een kant-en-klare kantoorcultuur

 

Medewerkers hechten steeds meer belang aan een fijne werkcultuur. En terecht! Als werkgever steek je   best veel tijd in het bedenken van een ‘werkcultuur’ of ‘internal business identity’. Binnen een gedeelde werkruimte heersen er al meerdere van die ‘identities’ die op hun beurt allemaal samen ook een gemeenschappelijke community zorgen.

Werken binnen zo’n community betekent dat je eigen bedrijfscultuur zich op termijn zelf verder zal ontwikkelen. Zij het als een afgeleide van de bestaande cultuur die er in de werkomgeving heerst, zij het als een eigen typische cultuur.

 

  • Je maakt deel uit van een diverse gemeenschap

 

Van freelancers tot andere start-ups en zelfs grote ondernemingen, de verscheidenheid aan mensen en bedrijven is een van de sterke punten van coworking spaces. Het is een omgeving waarbinnen er zich elke dag netwerkmogelijkheden voordoen en waar jij je business gestaag kan doen groeien. Naast geld besparen, kunnen coworking spaces je ook geld opbrengen. Zo kunnen je medebewoners ook potentiële klanten zijn die behoefte hebben aan het product of de dienst die je aanbiedt. Diezelfde medebewoners kunnen je ook als uitvoerende partij aanbevelen of beroep op je doen voor een samenwerking.

  • Je hebt een centrale uitvalsbasis

 

Als start-up ligt je ideale kantoorruimte in het centrale deel van de stad of vlak aan belangrijke invalswegen. Een groot nadeel aan zulke liggingen is de dure prijs die daarmee gepaard gaat. Hierdoor kijken jonge ondernemingen vaak naar goedkopere opties in minder ‘gunstige’ gebieden. Coworking spaces zijn vaak erg centraal gelegen. Dat maakt het niet enkel makkelijker voor je personeel, maar ook voor (potentieel nieuwe) klanten. Hoe makkelijker bereikbaar je bent, hoe sneller iemand geneigd is contact met je op te nemen, al dan niet ‘in real life’.

Daarnaast heb je binnen  coworking spaces ook vaak de mogelijkheid om teambuilding-activiteiten te organiseren: organiseer een heerlijke lunch of een leuke afterwork drink of zet een stapje in het nachtleven van de stad waar je gevestigd bent. De mogelijkheden binnen een stadskern zijn vaak eindeloos.

 

  • Straal professionaliteit uit naar je klanten

 

Een coworking space is standaard voorzien van een leuke lounge of bar waar jij je klanten en prospecten in alle professionaliteit kan ontvangen voor een fijne babbel. Mag het iets serieuzer? Huur dan een van de meeting rooms, deze zijn vaak voorzien van flatscreens, design meubilair en catering indien gewenst.

Ben jij ook een freelancer, start-up of werk je voor een groter bedrijf en ben je op zoek naar een bruisende werkomgeving op maat? Bekijk al onze services voor meer voordelen van coworking.