5 verfrissende tips die creatief denken stimuleren

Heb je geen inspiratie? Kan je niets nieuws, leuks, origineels of interessants bedenken? Geen zorgen, hieronder vind je vijf verrassende manieren om je creativiteit een boost te geven.

 

Tip 1: Schrijf al je slechte ideeën op

Deze tip gaat misschien tegen al je intuïtie in, maar daarom is hij juist het proberen waard. Schrijf al je slechte ideeën op. Hoe slechter, hoe beter! Je dwingt jezelf zo om op een heel andere manier tegen het probleem aan te kijken en zo je creativiteit te stimuleren.

Benoem daarna de goede punten van elk idee en werk van daaruit verder. Succes!

 

Tip 2: Doe even iets helemaal anders

Je hebt het vast al eens gemerkt: de beste ideeën komen wanneer je het niet verwacht. Bijvoorbeeld wanneer je in bed ligt, tijdens het sporten, onder de douche of tijdens een wandeling. Heb je geen inspiratie voor je werk? Dan kan het helpen om even iets volledig anders te doen.

Gun het jezelf om iets anders te doen. Zelfs als het niet direct inspiratie oplevert, dan is het al goed om even te ontspannen, je gedachten te verzetten en daarna weer met frisse moed aan het werk te gaan.

In ons kantoor in Roosendaal vind je een ballenbad, golfbaan en snooze room. Perfect om even volledig te ontspannen!

 

Tip 3: Mediteer, creatief denken door niet te denken

Met meditatie verbeter je niet alleen je focus, het helpt ook om creatief denken te stimuleren. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit, Rotterdamblijkt dat minder dan 15 minuten van mindful mediteren al een positief effect heeft op je creativiteit.

Wil jij beginnen met mediteren? Tegenwoordig zijn er apps die je hierbij kunnen helpen, zoals Headspace, Calm en The Mindfulness App.

 

Tip 4: Luister naar muziek

Niet alleen meditatie, ook muziek kan creativiteit stimuleren. Zet dus eens wat achtergrondmuziek op en laat die creative juices maar vloeien.

 

Tip 5: Verandering van omgeving stimuleert de creativiteit

Wil jij je creativiteit stimuleren? Dan kan verandering van omgeving wonderen doen. Ga eens aan een standing desk staan, verhuis tijdelijk naar een sfeervolle koffiebar, nestel je in een luie stoel …

Kan je jezelf niet fysiek verplaatsen? Verander dan wat aan je directe omgeving. Verplaats bijvoorbeeld een aantal van de items die op je bureau staan, ook dat kan al helpen om je creatief denken een boost te geven!

 

Zoek je een inspirerende werkomgeving?

Heb jij behoefte aan een inspirerende werkomgeving? Waar voldoende ruimte is om af en toe even te sporten, van werkplek te veranderen of om even een kopje koffie te drinken in een gezellig café? Dan is Frame21 echt iets voor jou. Ontdek hier alles over ons unieke concept!