Wat is een Virtual Office en waarom zou dit wel eens de oplossing kunnen zijn die je zoekt!

Wat is een Virtual Office en waarom zou dit wel eens de oplossing kunnen zijn die je zoekt!

Het woord zegt het zelf al een beetje, een Virtual Office of virtueel kantoor is geen vaste fysieke kantoorruimte. Het gaat om een mogelijkheid om je postadres, telefoondienst of vestigingsadres voor je maatschappelijke zetel op een extern adres te kunnen plaatsen, zoals dat kan bij de locaties van Frame21. In deze blog kom je meer te weten over wat een virtueel kantoor precies inhoudt, wat de voordelen ervan zijn, voor wie het een goede oplossing kan zijn en hoe je dit het best aanpakt. 

 

Wat houdt het in? 

Wanneer je een virtueel kantoor huurt, kun je het officiële juridische adres van jouw bedrijf op dit externe adres laten plaatsen. Deze externe locatie van je virtueel kantoor is je postadres en ontvangt dus ook de post die voor jouw bedrijf bedoeld is. Bij Frame21 krijg je daarnaast bijvoorbeeld ook een eigen telefoonnummer toegewezen. De telefoons worden dan in naam van jouw bedrijf opgenomen, in de taal van jouw voorkeur. Deze telefoons kunnen ook worden doorgeschakeld naar jouw persoonlijke telefoonnummer.

 

 

Wie kan er gebruik van maken? 

Een virtueel kantoor wordt vaak ingezet door startende ondernemers en ondernemers die een bepaalde regio of markt willen verkennen. Startende ondernemers hebben vaak nog geen behoefte aan een fysiek kantoor, maar vinden het gemakkelijk dat post- en telefoondiensten kunnen verleend worden vanuit een business center. Daarnaast wordt het ook gebruikt door ondernemers met een bedrijf in het buitenland die vertegenwoordiging vanuit België willen. Tot slot is een virtueel kantoor ook een goede optie voor zakenreizigers die vaak in het buitenland verblijven of ondernemers met ‘work from home’-werknemers.

 

Wat zijn de voordelen van een virtueel kantoor? 

Indien een virtueel kantoor aansluit bij jouw noden, zijn er ook verschillende voordelen aan verbonden. Ten eerste is het een heel flexibele oplossing. Bij Frame gaat het om een maandelijkse huurprijs die berekend wordt op basis van de noden van de klant. Daarnaast zorgt het ook voor een goede bereikbaarheid van je bedrijf doordat de telefoondiensten worden overgenomen en beantwoord, en dat ook je post netjes bewaard wordt. Een virtueel kantoor is ook kostenefficiënt wanneer je geen vast kantoor nodig hebt. Het bespaart je de kosten van huur, onderhoud en inrichting van een fysieke kantoorruimte. Tot slot misschien wel het belangrijkste voordeel, het biedt ook professionaliteit aangezien je jouw privé-adres niet moet gebruiken in de communicatie met partners en klanten en je geassocieerd wordt met het (groot) gebouw waar jouw vestigingsadres komt te staan.

 

 

De kantoren van Frame21 

Indien je een virtueel kantoor wil huren, doe je dit best in een business center. De combinatie van jouw Virtual Office met de mogelijkheid tot het huren van co-working spaces is een groot voordeel. Op die manier kan je indien je het wenst of wanneer het nodig is ook contacten of klanten ontvangen op deze externe, professionele locatie. Wanneer je later toch liever wil uitbreiden naar een vast kantoor of co-working space, kan je makkelijk overschakelen op deze andere diensten binnen Frame21.

 

Wens je meer te weten over onze Virtual Office diensten? Contacteer ons!