6 redenen waarom je op een externe locatie moet vergaderen

6 redenen waarom je op een externe locatie moet vergaderen

Zelfs al heb je een meeting room ter beschikking bij jou op kantoor is het nog steeds een goed idee je vergaderingen af en toe extern te houden. Dat zorgt  namelijk voor meer creativiteit en inspiratie, en verhoogt ook de concentratie wat leidt tot een effectievere meeting. Daarnaast zijn er nog tal van voordelen aan vergaderen op externe locatie, wij sommen ze voor je op.

 

1. Alles wordt voor jou geregeld

Kiezen voor een vergadering op externe locatie is slim want alles wordt voor jou geregeld. De externe vergaderlocaties hebben ervaring met het organiseren van verschillende seminaries, meetings, events etc. en zullen er zeker voor zorgen dat jouw meeting een succes wordt. Je hoeft je geen zorgen te maken over de technische set-up van de meeting, eventuele catering of andere faciliteiten.

2. Urgentie aantonen

Wanneer je een meeting laat doorgaan op een externe locatie lijkt die plots belangrijker. Als je de deelnemers van een meeting uitnodigt op een specifieke locatie is de kans een pak kleiner dat ze afzeggen. Je hebt namelijk moeite gestoken in het zoeken van een locatie en de afwisseling zorgt dan weer voor enthousiasme.

Indien ze toch niet fysiek kunnen komen, kan je jouw vergadering live laten uitzenden vanuit een van onze vergaderruimtes of evenementenruimtes.

3. Het verhoogt de productiviteit en teamgeest

In de inleiding zeiden we al dat vergaderen in een andere omgeving zorgt voor een verhoging van de concentratie, maar hoe komt dat nu eigenlijk? Dat komt door de nieuwe omgevingsgeluiden en aankleding die je triggeren. Je denkt nu waarschijnlijk dat al deze nieuwe prikkels je net uit je concentratie halen maar niets is minder waar. De nieuwe prikkels zorgen er juist voor dat je zintuigen op scherp gezet worden waardoor het concentratievermogen wordt verbeterd.

Daarbij kan je in volledige rust werken bij ons in de Corporate Village Zaventem. De Corporate Village ligt middenin een levendige parkomgeving. Je krijgt er dus een mooi uitzicht bij.

Wat ook een enorm voordeel is, is dat er geen collega’s ‘’even snel’’ langskomen om wat te vragen of zeggen. Jij en je collega’s zijn volledig gefocust op de vergadering en komen sneller tot nuttige inzichten.

4. Get creative!

Inspirerende locaties zorgen voor inspirerende ideeën. Zo is het bewezen dat het brainstormen in een nieuwe, onbekende omgeving leidt tot nieuwe, betere en creatieve ideeën.

Bij creatieve ideeën hoort een creatieve werkplek en die kunnen wij u bieden in The Garage.

 

5. Nieuwe manier van telewerken

Je team heeft zich ondertussen dood gekeken op zijn home office. Bied co-working spaces/vergaderruimtes aan om samen te komen en te brainstormen, de wekelijkse agenda te overlopen, .. ter afwisseling van het telewerken. Vergaderruimtes zullen in de toekomst naast het klassieke vergaderen ook dienst doen als een nieuwe manier van samenkomen.

6. Time is money

Klopt, een vergaderruimte huren kost geld maar hier is een zeer belangrijke keerzijde aan. Namelijk dat er tijdens een meeting op locatie tijdsdruk zit wat er op zijn beurt voor zorgt dat er beter vergaderd wordt en sneller knopen doorgehakt worden wat tijd bespaart, lees: geld.

Heb jij nood aan een inspirerende vergadering? Huur een meeting room bij Frame21 and get creative! Wij zorgen voor alles, zodat jij je volledig op je vergadering kan focussen.

Contacteer ons nu!